Profetii pentru 2011 – politica, economie, stiinta

In 2011 vom scapa de becul clasic care ne lumineaza casele. Populatia planetei se va apropia de sapte miliarde, iar resursele vor fi tot mai putine.
Anul 2011 ii va scoate la iveala din nou pe numerologi. Daca ne gandim la 11.11.2011, ora 11:11:11, probabil ca vor exista si scenarii apocaliptice care vor aparea cat de curand.

In privinta, previziunilor economice, intr-o analiza gazduita de publicatia The Economist, Daniel Franklin considera ca Europa se va diviza in doua parti: una, reprezentata de un centru solid al zonei euro, iar cealalta, a tarilor de la “periferie”, cele care se vor clatina in continuare.
In privinta politicii, Germania nu va avea o stare de spirit prea placuta, in ciuda economiei sale puternice. SUA vor suferi blocaje din cauza neintelegerilor dintre Congres si Casa Alba.

Cea mai mare tara din Africa, Sudanul, s-ar putea imparti in doua, dupa ce partea de sud a adoptat o politica diferita si doreste sa urmeze un drum propriu.
Lupta pentru resursele Planetei se va accentua, caci, spre sfarsitul anului 2011, populatia se va apropia de sapte miliarde. O asemenea populatie va deveni tot mai greu de suportat si de hranit.

Multe tari puternice vor trece prin reforme radicale. Pe taram african, o tara precum Ghana va cunoaste o dezvoltare tot mai mare, dupa modelul lansat deChina.

In privinta stiintei, ar putea sa apara descoperiri cu adevarat revolutionare. Le avem aici in vedere pe cele care sa stopeze raspandirea bolilor si incercarea de a eradica o afectiune precum malaria.

Cercetarile indelungate in privinta imbatraniri oamenilor isi vor putea arata si ele rezultatele anul viitor.

Tehnologia va consemna o lupta tot mai puternica pentru schimbarea combustibilului masinilor si vor fi lansate modalitati alternative. Cele electrice vor fi tot mai numeroase, caci resursele de petrol se imputineaza si pretul este tot mai mare.
China va deveni cel mai mare producator prezent pe piata SUA. Dar China este in pericol de a fi depasita din punct de vedere al cresterii economice de India.

Anul viitor vor fi trecut deja zece ani de la atacurile teroriste care au avut loc la New York, fara ca, pana acum, comunitatea internationala sa fi reusit lichidarea organizatiilor teroriste.

http://www.ziare.com/international/stiri-externe/profetii-pentru-2011-politica-economie-stiinta-1065352