Becul “verde” ce rezista 20 de ani, lansat de Ziua Pamantului

Ziua Pamantului constituie un prilej bun pentru promovarea pe piata a unor produse prietenoase cu mediul inconjurator. Asa se face ca duminica, 22 aprilie, vor fi lansate becuri cu tehnologie LED extrem de rezistente in timp, telefoane si chiar adezivi eco-friendly.

Compania Philips va lansa, de Ziua Pamantului, un bec LED care are o durata de viata de cel putin 20 de ani, potrivit PCWorld.

Becurile cu tehnologie LED nu contin chimicalele periculoase folosite la fabricarea becurilor flourescente. Noul produs al celor de la Philips va fi disponibil la inceput doar in Statele Unite, pretul fiind de 50 de dolari.

Si cei de la LG vor lansa tot de Ziua Pamantului unul dintre cele mai “eco” smartphone-uri: LG Optimus Elite este confectionat din material plastic reciclat si nu contine urme de ftalati (substante care creaza dezechilibre hormonale) ori mercur. Are un sistem de operare Android 2.3, un procesor de 800MHz si o camera de 5 megapixeli. Va fi comercializat cu 80 de dolari.

Compania 3M intentioneaza, de asemenea, sa lanseze un adeziv pentru confectionarea produselor electronice, care va avea un efect pozitiv asupra mediului.

Reprezentantii companiei sustin ca adezivul in cauza se topeste cand se foloseste o sursa de caldura, asa incat la momentul reciclarii electronicele vor fi mai usor de dezmembrat si refolosit. Si astfel se reduce cantitatea de deseuri.

Articol preluat de pe http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/led/becul-verde-ce-rezista-20-de-ani-lansat-de-ziua-pamantului-1162998