ANRE – Scumpirea electricitatii cu 5% nu inseamna nimic. Stingeti becul.

Cresterea cu 5% a pretului electricitatii “nu inseamna nimic”, echivaland cu consumul generat de becul uitat aprins in baie, a declarat miercuri Petru Lificiu, vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

“O crestere cu 5% la sfarsitul lunii nu inseamna nimic. Adica inseamna sa nu uitam becul aprins in baie cand plecam la serviciu”, a afirmat Lificiu intr-o conferinta de presa.

Pretul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5% pana la sfarsitul lunii iunie atat pentru populatie, cat si pentru consumatorii industriali.

Lificiu a spus insa ca nu a fost luata o decizie cu privire la modificarea tarifelor.

“Nu este vorba de o crestere de pret, ci de recunoasterea unor costuri. (…) Inca nu s-a stabilit”, a spus Lificiu intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari.

Tarifele la electricitate si gaze platite de populatie sunt reglementate de ANRE din considerente de protectie sociala, dar Comisia Europeana si FMI au cerut Guvernului sa liberalizeze piata pentru a aduce preturile la nivelul din blocul comunitar.

http://www.ziare.com/anre/pret-electricitate/anre-scumpirea-electricitatii-cu-5-la-suta-nu-inseamna-nimic-stingeti-becul-din-baie-1170198