Dublare a vânzărilor anuale de sisteme de iluminat pe bază de LED

Chiar dacă în România gradul de implementare a iluminatului cu LED este mult sub media celorlalte state europene, această situaţie se va schimba pe termen mediu şi lung, în special ca urmare a strategiei Uniunii Europene de eficientizare energetică, prin care s-a impus înlocuirea, până în 2020, a tuturor lămpilor convenţionale de iluminat electric din ţările membre cu lămpi cu diode electroluminiscente (LED), eficiente, fiabile şi ecologice.
Potrivit datelor Ensola Pro, în Europa de Vest iluminatul pe bază de LED este implementat în proporţie de circa 15%, în timp ce în zona estică a continentului nu depăşeşte 8%. În România, gradul de utilizare a ajuns la maximum 4%, dublu faţă de nivelul înregistrat cu un an în urmă.

“În acest context, creşterea volumului de vânzări este principalul obiectiv al societăţii noastre. În perioada următoare vom lansa gama «Preminum LED», precum şi alte produse cu un design modern destinate iluminatului interior. O altă prioritate a firmei este reprezentată de deschiderea unui magazin on-line pentru comercializarea produselor proprii”, a precizat managerul Ensola Pro.