Fiabilitate Lămpi LED

Verificarea fiabilității lămpilor cu LED prin teste de îmbătrânire (Aging test). Testele de îmbătrânire utilizează condiții agravate de căldură, umiditate, oxigen, lumina soarelui, vibrații etc pentru a accelera procesele de îmbătrânire normale ale elementelor.

Sunt folosite pentru a ajuta la determinarea efectelor pe termen lung ale nivelurilor așteptate de stres într-un timp mai scurt, de obicei într-un laborator prin metode standard de testare controlate. Sunt folosite pentru a estima durata de viață utilă a unui produs sau durata perioadei de garanție atunci când datele reale despre durata de viață nu sunt disponibile.

Testele de îmbătrânire pentru sistemele de iluminat cu LED sunt importante pentru garantarea fiabilității acestora. Testele de îmbătrânire contribuie la îmbunătățirea performanțelor corpurilor de iluminat cu LED, crescând perioada de utilizare a acestora.

Practic, pe perioada de testare se verifică eventualele defecte ale sistemelor de iluminat cu LED, precum pete…. CIteste tot articolul aici: http://www.ensola.ro/verificarea-fiabilitatii-lampilor-cu-led-prin-teste-de-imbatranire-aging-test/