8 lucruri pe care nu le știai despre sursele de iluminare cu LED

8.O diodă emițătoare de lumină, sau LED, este un tip de iluminare în stare solidă care utilizează un semiconductor pentru a converti energia electrică în lumină. Becurile actuale cu LED-uri pot fi de șase-șapte ori mai eficiente energetic decât sursele de lumină incandescente convenționale și reduc consumul de energie cu mai mult de 80 la sută.

7. Becurile cu LED de bună calitate pot avea o durată de viață utilă de 25.000 de ore sau mai mult – ceea ce înseamnă că pot avea o viață de funcționare de 25 de ori mai mare decât becurile tradiționale. Aceasta este o viață de peste trei ani dacă funcționează 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.

6. Spre deosebire de becurile incandescente – care elibereaza 90 la sută din energia lor sub formă de căldură – LED-urile folosesc energia mult mai eficient cu mai puțină căldură irosită.

5. De la semafoare și luminile de frână ale vehiculelor până la televizoare și afișare, LED-urile sunt utilizate într-o gamă largă de aplicații, din cauza caracteristicilor lor unice, care includ dimensiuni compacte, ușurința de întreținere, rezistență la rupere, precum și capacitatea de a concentra lumina într-o singură direcție în loc de a se dispersa în toate direcțiile.

4. LED-urile nu conțin mercur, și un studiu recent al Departamentului de Energie al SUA a stabilit că LED-urile au un impact asupra mediului mult mai mic decât becurile incandescente. Ele au, de asemenea, un avantaj față de luminile fluorescente compacte (LFC), care este de așteptat să crească în următorii câțiva ani, pe măsură ce tehnologia LED continuă îmbunătățirea sa constantă.

3. Unele dintre cele mai de succes proiecte de dezvoltare a tehnologiei cu LED includ dezvoltarea de noi metode de a utiliza materiale, obținerea de mai multă lumină, și rezolvarea problemele tehnice actuale. Cele mai recente proiecte se concentrează pe…
Citeste tot articolul aici: http://www.ensola.ro/8-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-sursele-de-iluminare-cu-led/