MIT testează lămpile cu LED pentru tratarea bolii Alzheimer

Până în prezent toate medicamentele pentru tratarea bolii Alzheimer au eșuat rând pe rând. Alzheimer este o boală neurodegenerativă care face să se piardă gradual memoria și cunoașterea.

Oamenii de știință de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) testează în prezent o nouă abordare, fără medicamente de această dată: folosirea fluxurilor luminoase emise de dispozitive cu LED pentru a întrerupe undele gama din creier, sperând ca astfel să reducă acumularea de plăci beta-amiloid – o substanță considerată că contribuie la Alzheimer.

Profesorul Li-Huei Tsai, profesor la MIT și director la Picower Institute for Learning and Memory, afirmă că este vorba de un nou concept în tratarea bolii Alzheimer. O abordare non-invazivă care implică stimularea creierului pentru a reacționa singur curățindu-se de plăci.

Rezultatele pozitive ale experimentelor cu lumina LED conduse de Li-Huei Tsai și Ed Boyden, profesor asociat la MIT Media Lab și McGovern Institute for Brain Research, au fost publicate în jurnalul științific Nature.

O firmă specializată în tehnologie medicală, Cognito Therapeutics Inc, intenționează să preia licența de la MIT pentru a comercializa sisteme de iluminat cu LED pentru tratarea bolii Alzheimer.

Este o oportunitate uriașă, a afirmat Daniel Burnett, tehnologul șef al firmei, pentru tratarea unei boli unde există foarte puține posibilități în prezent.

Articolul complet & video aici.