SUA blochează achiziția de tehnologii de iluminare cu LED de către China

Compania germană de echipmante și tehnologii LED, Aixtron SE, cu o prezență semnificativă în SUA, urma să fie preluată de firma chineză Fujian Grand Chip Investment Fund LP. Actualul președinte SUA în funcție, Barack Obama, a blocat această tranzacție din motive de securitate națională.

Tranzacția, în valoare de cca 714 milioane USD, a fost oficializată cu douaă săptămâni în urmă, dar Aixtron a fost imediat atenționată de Comitetul pentru Investiții Străine din SUA că operațiunea pune în pericol siguranța națională a SUA.

Comitetul pentru Investiții Străine din SUA a determinat anularea și a vânzării lui Lumileds, compania din grupul Philips care fabrică lămpi LED auto, către firma chineză GO Scale, la începutul anului 2016.

De asemenea, grupul german Osram a stopat vânzarea firmei sale LEDvance către un grup chinez de investitori, din aceleași motive.

Este de așteptat ca, după preluarea prezidenției SUA de către Donald Trump, relațiile comerciale dintre SUA și China să se înrăutățească și mai mult, Trump anunțând deja din timpul campaniei prezidențiale că va bloca importurile de la producătorii chinei prin impunerea unor taxe de 45% pe aceste produse.

Citeste tot articolul aici.