Creșterea recoltelor de flori, fructe și legume cu echipamente de iluminare cu LED

În agricultură, este binecunoscută problema cea mai mare, indiferent că e vorba de fructe, flori sau legume: imposibilitatea de a prezice cît de bună va fi recolta. Fără condiții bune de iluminat, creșterea plantelor rămâne la mâna bunului Dumnezeu și a condițiilor meteorologice. O perioadă mai lungă nefavorabilă, cu zile noroase sau ploi prelungite, poate da peste cap orice recoltă, planurile de afaceri ale fermelor și bunăstarea gospodăriilor țărănești.

Cercetările horticole recente au arătat că această problemă poate fi atenuată, dacă nu chiar eliminată, prin utilizarea unui sistem corespunzător de iluminat cu LED. Lămpile cu LED pot avea un impact pozitiv puternic asupra sănătății, vitezei de creștere și perioadei de recoltare a aproape oricărei culturi, datorită posibilității de ajustare a intensității, culorii și duratei luminii.  Lămpile cu LED mai au avantajul, față de iluminarea naturală, că se pot programa variații ale luminii atât în timp cât și de intensitate și pe diferite arii, în funcție de necesitățile culturilor respective.

Cercetările respective au arătat îmbunătățiri substanțiale ale culturilor iluminate cu LED, față de iluminarea tradițională cu incandescență sau lumina naturală. 

Prin combinarea acestor ajustări cu un spectru de culori ale luminii corespunzătoare, se pot obține rezultate și mai bune. Fiecare plantă are nevoie de o anumită culoare a luminii pentru a se dezvolta cel mai bine. Precum culoarea ruginie a toamnei, sau toropeala zilelor toride de vară. Multe plante ”văd” culorile mediului în care se dezvoltă și își ajustează ciclul în funcție de acestea.

Cercetările au arătat că o plantă precum roșia, care are nevoie în mod normal de 16 săptămâni pentru a ajunge la maturitate, dacă se folosește iluminatul cu LED într-o seră ajunge la maturitate în doar 12 saăptămâni, și deci procesul poate fi repetat de 4 ori pe an.

S-a dovedit astfel eficiența iluminării cu LED atât în sere cât și în aer liber, inclusiv în grădini, cu avantaje evidente pentru zonele urbane.

Ensola poate oferi acest tip de lampa cu LED, caracteristica de baza fiind sporirea luminii simuland astfel lumina soarelui pe plante. Rolul acestor lampi LED este de a maximiza fotosinteza, cee ace conduce la accelerarea respectiv reproducerea și creșterea plantelor, scurtarea ciclului de creștere.

Caracteristici lampa :

● Se utilizează LED-uri de mare putere și tehnici de spectru complet, pentru a satisface diferite cerințe de iluminare suplimentara ale creșterii plantelor.

● Sursa de lumină utilizeaza lentil procesate, astfel încât efectul de lumină este mai concentrat și uniform.

● Se utilizează un design de disipare a căldurii de fisiune, pentru a reduce consumul de energie și pentru a garanta durata de viata.

● Lampa poate înlocui sursele de lumină clasice, cum ar fi lămpi fluorescente sau cu sodiu de înaltă presiune, pentru a economisi mai mult de 70% din energie respeciv costul investiției.

● Lampa LED previne apariția dăunătorilor, a bolilor și a deformărilor fructelor, legumelor si plantelor.

● Cu ajutorul lampilor LED, florile cresc mai repede, inclusiv are loc accelerarea gradului de înflorire eclectic.

● Prin utilizarea acestor lampi LED se permite fructelor, legumelor, florilor o depozitare prelungită, timp de 7-10 zile.

 Sursa: http://www.ensola.ro/cresterea-recoltelor-de-flori-fructe-si-legume-cu-echipamente-de-iluminare-cu-led/